środa, 28 stycznia 2015

Babka kakaowo - malinowa

Składniki:
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. maki ziemniaczanej 
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 90 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/4 szkl. soku malinowego
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. letniej wody.
    Przygotowanie:
    W jednej misce wymieszać "suche" składniki.
    W drugiej te "mokre".
    Całość zmieszać razem.
    Przelać do formy.

    Temperatura pieczenia:
    175*C.

    Czas pieczenia:
    45 min. do suchego patyczka.




    Całość udekorować polewą kakaową, pudrem albo lukrem kakaowym.

    Przepis na lukier kakaowy:

    http://francewkuchni.blogspot.com/2015/01/lukier-kakowy.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz