środa, 21 stycznia 2015

Maślane rogaliki

Składniki:
  • 225g masła o temp. pokojowej
  • 1 jajo
  • 3/4 szkl. cukru
  • 0,5 łyżeczki olejku migdałowego
  • 0,5 łyżeczki olejku wanilinowego
  • 2 1/4 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru pudru do posypania ciastek


    Przygotowanie:
    Masło, cukier i jajo zmiksować na gładką jasną masę.
    Dodać aromaty. Zmiksować.
    Dodać mąkę i miksować tak by powstało gładkie ciasto.
    Dobrze jest użyć "nóg" do wyrabiania ciasta.
    Blachę wysmarować tłuszczem.
    Formować rogaliki, laseczki itp.
    Nie należy się przejmować rzadką konsystencją, gdyż jest ona normalna.

    Temperatura pieczenia:
    200*C

    Czas pieczenia:
    10 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz