piątek, 12 grudnia 2014

Ciasteczka owsiane

Składniki:
  • 2 szkl. płatków owsianych
  • 1 1/2 szkl. mąki
  • 2 jaja
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczeni
  •  można dodać: rodzynki, słonecznik, gorzką czekoladę.

Przygotowanie:
Składniki wymieszać w misce łyżką.
Jeśli masa byłaby zbyt gęsta to należy dodać kilka łyżek wody.
Ciastka wyłożyć łyżką na blachę (lepiej przygotować dwie) wyłożoną papierem do pieczenia.
Uformować okrągły kształt.

Czas pieczenia:
7-10 min z termoobiegiem
10-12 min bez termoobiegu.

Temperatura pieczenia:
160*C


 Ciasteczka można przechowywać przez dłuższy czas w szczelnie zamkniętym pojemniczku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz