Składniki:
- 2 szkl. płatków owsianych
- 1 1/2 szkl. mąki
- 2 jaja
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczeni
- można dodać: rodzynki, słonecznik, gorzką czekoladę.
Przygotowanie:
Składniki wymieszać w misce łyżką.
Jeśli masa byłaby zbyt gęsta to należy dodać kilka łyżek wody.
Ciastka wyłożyć łyżką na blachę (lepiej przygotować dwie) wyłożoną papierem do pieczenia.
Uformować okrągły kształt.
Uformować okrągły kształt.
Czas pieczenia:
7-10 min z termoobiegiem
10-12 min bez termoobiegu.
10-12 min bez termoobiegu.
Temperatura pieczenia:
160*C
Ciasteczka można przechowywać przez dłuższy czas w szczelnie zamkniętym pojemniczku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz