sobota, 13 grudnia 2014

Kruche ciasteczka kakaowe

Składniki:
  • 2 szkl. mąki
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • 1/3 szkl. ciemnego kakaa
  • 200g zimnego masła
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania gotowych ciastek

    Przygotowanie:
    Mąkę wysypać na stolnicę/ blat.
     Masło rozdrobnić nożem.
    Dodać resztę składników.
    Zagnieść ciasto.
    Odstawić na 30 min. do lodówki.
    Wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość 2-3 mm.
    Wycinać foremką lub szklanką ciasteczka.
    Układać na wyłożonej papierem blaszce.

    Czas pieczenia:
    10-12 min.

    Temperatura pieczenia:
    180*C.

    Upieczone i ostudzone ciasteczka obsypać cukrem pudrem.


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz