Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 2/3 szkl. cukru pudru
- 1/3 szkl. ciemnego kakaa
- 200g zimnego masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania gotowych ciastek
Przygotowanie:
Mąkę wysypać na stolnicę/ blat.
Masło rozdrobnić nożem.
Dodać resztę składników.
Zagnieść ciasto.
Odstawić na 30 min. do lodówki.
Wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość 2-3 mm.
Wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość 2-3 mm.
Wycinać foremką lub szklanką ciasteczka.
Układać na wyłożonej papierem blaszce.
Czas pieczenia:
10-12 min.
Temperatura pieczenia:
180*C.
Upieczone i ostudzone ciasteczka obsypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz