środa, 17 grudnia 2014

Pierniczki Dr. Oetker

W tym roku postanowiłam iść na łatwiznę. Bo w zasadzie czemu nie ;)
W przyszłym roku może pobawię się w robienie całego ciasta na pierniczki.
Jakoś na początku grudnia w "Biedronce" kupiliśmy gotowy proszek na pierniczki. Nie mogłam się już doczekać aż je zrobię. W dużej mierze chodziło mi o całe to wycinanie i dekorowanie gotowych ciastek.
Są one przepyszne,ale wiadome, że jakbym sama przygotowywała cała mieszankę na ciasto byłyby jeszcze lepsze.

Pierniczki Dr. Oetker
Składniki:
Takie jak podano na opakowaniu.

Przygotowanie:
Tak jak podano na opakowaniu.
Z tymże moim zdaniem ciasto się za bardzo klei, nawet po zmrożeniu, więc polecam podsypywać je mąką. Łatwiej będzie wtedy odkleić nasze "wycinanki" od blatu.

Temperatura pieczenia:
Taka jak podano na opakowaniu.

Czas pieczenia:
Taki jak podano na opakowaniu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz