Kremówka na krakersach:
Składniki:
- 1,5 opakowania krakersów
- 5 szkl. mleka
- 3/4 szkl. cukru
- opakowanie cukru wanilinowego
- 1 kostka masła (ja użyłam 200g margaryny "Palmy")
- 4 żółtka
- opakowanie budyniu śmietankowego
- 1 szkl. mąki
- cukier puder do posypania wierzchu.Przygotowanie:Zagotować w garnku 4 szkl. mleka wraz z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym.Do osobnego naczynia wlać ostatnią szkl. mleka.
W tym mleku rozrobić mąkę, żółtka i budyń.
Blachę (wymiary 30x40) wyłożyć papierem do pieczenia i jedną warstwą krakersów.
Do gotującego mleka wlać budyń z jajkami.Mieszać aż masa zgęstnieje.Gorącą masę wylać na krakersy.
Na wierzch wyłożyć resztę krakersów.
Odstawić do ostygnięcia.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto należy przechowywać w lodówce.
Smakowitości :)
OdpowiedzUsuń